Elektrik Tesisleri Anabilim Dalı
Genel Bilgi
- Tarihçe: Bölümümüz, Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2008 yılında kurulmuştur. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır ve halen eğitim-öğretime devam etmektedir.
- Bölüm Program Çıktıları: Elektrik elektronik mühendisi olduğunuzda, gerek ülkemizde gerekse yurt dışında çeşitli sektörlerde mühendis, danışman ve yönetici pozisyonlarında iş fırsatları yakalayabilirsiniz.
- Eğitim Dili / Türü: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü eğitim öğretim faaliyetlerini örgün öğretim eğitim türünde devam ettirmekte olup eğitim dili Türkçedir. Ayrıca Türkçe eğitimini başarılı ile tamamlayan uluslar arası öğrencilerde programımıza kabul edilmektedir.
- Altyapı İmkanları: Bölümümüz bünyesinde her yıl aktif durumda olan Temel Elektrik Laboratuvarı, Temel Elektronik Laboratuvarı ve Lojik Laboratuvarı ile geniş uygulama alt yapısına sahiptir.
Akademik Personel
Ders Kataloğu
Çift Anadal / Yandal Programları
Çift Anadal Programı: Üniversitemiz öğrencilerinin çift anadal (ÇAP) ve yandal programları açılması için senato kararı alınmıştır. Not ortalaması 100 üzerinden 70 olan öğrencilerimiz çift anadal ve yandal programlarına başvurabileceklerdir.
Çift anadal (ÇAP) programında not ortalaması 70 ve üzeri olan öğrenciler kendi bölümleri dışında bir bölümün derslerini asıl aldığı derslerle eş zamanlı olarak alıp bu dersleri başarıyla tamamlaması durumda mezun olduğu zaman çift lisans diplomasına sahip olmasını sağlayan bir programdır.
Yandal Programı: Yandal programı bir lisans programına kayıtlı öğrencilerin üniversitelerinde ki başka bir bölümün bazı derslerini eş zamanlı olarak alıp başarı ile tamamladıktan sonra bir yandal sertifikası almalarına olanak sağlayan sistemdir.
Çift Anadal ve Yandal Yönergesine ulaşmak için tıklayınız.
Değişim Programları
Bölümümüz başta ERASMUS+ olmak üzere Farabi, Mevlana gibi öğrenci değişim programlarına katılmış olmakla birlikte her yıl öğrencilerine yurtdışı deneyimi ve öğrenci değişim programlarına katılma fırsatı sunmaktadır.
Erasmus+ Programı öğrenci hareketliliği üniversite öğrencilerinin yurtdışında Avrupa Ülkelerinde bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmeleri veya yurtdışında bir şirkette veya herhangi bir kurum/kuruluşta staj yapmalarını kapsayan program olup bölümümüz öğrencileri de bu hareketliliğe katılabilmektedir. Öğrenciler 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 (3-12 ay arasında) dönemliğine diğer bir Avrupa ülkesi EÜB sahibi yükseköğretim kurumunda değişim öğrencisi olma ve program dahilinde yurtdışında kaldıkları süre için mali destek alma şansına sahip olurlar. Verilen mali destek geri istenmeyecek olup, öğrencilerin bütün masraflarını karşılamak amaçlanmamakta, yalnızca hareketlilikten kaynaklanan ek masraflara yardımcı olmak istenmektedir. Seçilen öğrenciler istedikleri takdirde hibesiz (“0″ hibeli) Erasmus öğrencisi” olarak Erasmus öğrencisi olabilirler. Bir öğrenci Erasmus öğrenim ve/veya staj hareketliliği faaliyetinden her bir öğrenim kademesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) toplamda 12 aya kadar yararlanabilir. Staj hareketliliği hibesi alınması öğrenim hareketliliği hibesi alınmasına engel değildir. Katılma şartları, hibeler, süre bilgileri AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü web sitesinde yer almaktadır.
Farabi Değişim Programı, Türkiye’deki üniversiteler arasında bir dönem (Sadece Güz Dönemi) ya da bir yıl (Güz+Bahar Dönemi) öğrenci hareketliliğine olanak sağlayan bir programıdır. Değişim, bireyin sosyal becerilerini geliştirmekle beraber güçlüklerle mücadele etme tecrübesini de oluşturur. Yeni bir çevre ve arkadaş grubu kurarken iletişim becerilerinde de belirgin gelişmeler yaşanır. Farklı akademisyen ve farklı bir ekolde eğitim alma şansı yanında üniversitendeki arkadaşlarına göre daha farklı bilgi ve becerilere sahip olmanı sağlar. Vizyonun gelişir. YÖK, Farabi Değişim Programına katılan öğrencilere karşılıksız olarak burs vermektedir.
Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır.
Daha fazla bilgi ve duyurular için lütfen dış ilişkiler koordinatörlüğü sayfasını ziyaret ediniz.
- Erasmus Programı için tıklayınız.
- Mevlana Programı için tıklayınız.
- Farabi Programı için tıklayınız.
Kariyer
Bölümün Amacı / Hedefleri: Öğrencilere Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak, onları mesleki hayata hazırlamak.
Bölümün Durumu ve Geleceği: Bölümümüz ilk öğrencilerini 2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde kabul etmiş olup 2 Profesör, 1 Doçent, 2 Dr. öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
İş Bulma İmkanları: Elektrik-elektronik mühendisi olduğunuzda, gerek ülkemizde gerekse yurt dışında çeşitli sektörlerde mühendis, danışman ve yönetici pozisyonlarında iş fırsatları yakalayabilirsiniz. Aşağıda, ülkemizde istihdam edilebileceğiniz sektörlerden ve firmalardan bahsedilmektedir:
Kamu Sektörü: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, EPDK, BTK, Savunma Sanayi Müsteşarlığı.
Savunma ve Havacılık Sektörü: Aselsan, Havelsan, Roketsan, Mikes, STM, FNSS, TAI, TUSAŞ, Otokar, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Siemens, Netaş, THY, Pegasus Havayolları.
Haberleşme ve Medya Sektörü: Turkcell, Vodafone, Türk Telekom, Superonline gibi büyük haberleşme firmaları ve TRT gibi medya sektöründeki tüm kurumlar.
Enerji ve Otomotiv Sektörü: EnerjiSA, Aksa, Zorlu Enerji, Sanko Enerji gibi firmalarda elektrik üretimi ve dağıtımı yapılan tesisler; Ford, TOFAŞ, Renault, Toyota, Hyundai, BMC gibi otomotiv firmaları.
Yazılım ve Bilişim Sektörü: Bu sektörde bilgisayar mühendisleriyle beraber çok sayıda elektrik-elektronik mühendisi de çalışmaktadır. Hem yazılım hem de bilgisayar ağ teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasında görev almaktadırlar.
Bu sektörlere ek olarak elektrik-elektronik mühendisleri bu gibi sektörlerde hizmet vermek üzere kendi teknoloji firmalarını genç yaşlarda kurabilmekte ve başarılı girişimcilik örnekleri ortaya koymaktadırlar.
Program Tanıtım Sunusu
Tanıtım videosuna ulaşmak için tıklayınız.
İletişim
Adres : Iğdır Üniversitesi, Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı 76002 Merkez/Iğdır, TÜRKİYE
- Çağrı Merkezi : (0476) 223 00 10
Telefon: +90 476 223 00 40 - Faks: +90 476 223 00 45
- E-posta: elektrikmuh@igdir.edu.tr
Program Tanıtım Sunusu
Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.
İletişim
- Adres : Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
- Çağrı Merkezi : 444 9 447
Telefon: +90 476 223 00 10 - 3405 - Faks: +90 476 223 00 17
- E-posta: tuzluca@igdir.edu.tr